Вярно е, че Гугъл дава отговори на почти всеки въпрос, но всичко си има граници или поне ги има по отношение на въпросите, свързани с архив, архивиране, обработка и управление на документи… на български.

Ако потърсите с някой от термините на английски, ще получите стотици полезни статии, сайтове на професионални компании и пр. В България трябва да поработим още много по този въпрос.

В тази връзка събрахме част от често срещаните търсения в Гугъл, както и единични търсения, в които творческата мисъл е в такава доза, че просто не позволява да бъдат пренебрегнати J .

Масовото и логично търсене е представено от всякакви вариации на:

„…принципи за архивиране на документи, давност на документи, как се архивира документ на хартия, как да подредя архив, операции свързани с електронни документи, архивиране на търговски документи, архивиране на документация, архив на счетоводни документи, архивиране на документи в училище, капацитет на преработка на информация, класифициране на документацията, начин на архивиране, номенклатура за архивиране на документи, номенклатура на документите при архивиране, подържане на архив, примерни заповеди за архивиране на документи, систематизация на доставчици, техническо оформяне на архивни единици, указания за архивиране на документи, цени за професионално архивиране сканиране, електронен архив на счетоводната информация…“

и още редица подобни.

Обемът на търсене показва, че проблематиката на архивирането не е никак пасивна и темата е не просто любопитна, но и оперативно актуална за доста хора, компании и организации. За съжаление Интернет все още няма какво толкова стойностно да предложи в отговор на тези търсения.

Естествено най-логичният и бърз резултат в тази ситуация би бил търсещите да се обърнат към професионалистите независимо дали от частния или държавния сектор, за да получат информацията, която им е необходима – колкото и маловажен да им се струва собствения им въпрос.

Не можем обаче да не споделим и няколкото търсения, които ни накараха да се усмихнем:

„нямаме възможност да се организираме кратки срокове“

Е, осъзнатият проблем си е наполовина решен проблем J

„нужен ли е тонер за сканиране на документ“

Сериозно??! J

„колко струва архивиране на документи“

Не очаквахте да намерите калкулатор, нали J

„образец за архивиране“

Е, ние от Куикдокс сме такива, но все пак…нещо по-конкретно? J

„podregdane na arhiv“

Огромен минус за шльокавицата… пишете на истински език!

„проверка на легитимността на администратор на лични данни“

Проверихме… трудно ще попаднете на правилното място и заради това помагаме:

http://www.cpdp.bg/?p=rubric&aid=12 (проверете в публичните регистри) J

Ако искате малко по-конкретен отговор на въпросите си: info@quickdocs.bg